Boat-series

“Over de schoonheid van delen, en de schoonheid zelf”
Met mijn vingers teken ik een lijn in de lucht, een sierlijke lijn van punt naar punt. En ik zoek een kader voor mijn gedachten.Zo ontstaat een vorm, vol van gedachten, en toch volkomen intuïtief.
Ambacht is poëzie. Het betekent concentratie, oog voor detail, de persoonlijke uitdrukking in producten. Mijn overtuiging is, dat door het maken, het idee ontwikkelt. Concepten groeien door uitvoering. Ik geef vorm aan emotie, hantering en gebruik, aan context.
Juist het alledaagse, de gewone (of soms bijzondere) huislijkheid biedt voor mij meer dan genoeg stof tot nadenken, en vormgeven. Door het maken ontstaat er een sterke band tussen maker, product, en gebruiker.

 

 

 

 

 

De “boat-series” zijn schalen die vertellen hoe ze gehanteerd moeten worden, en wat dit kan bijdragen aan een sociaal gebeuren als het samen eten. Het wordt geserveerd, aangeboden aan de gasten, gepresenteerd. Ze drukken gastvrijheid uit, delen in de rijkdom, verbonden zijn.
Onwillekeurig doet de serie denken aan bootjes, met hun boegspriet en achtersteven. En verraden ze een poëtisch idee, over varen, ontdekken, ontmoeten, aankomen in verre havens, maar ook over achterlaten van geliefden.


Recent Portfolios
52.1607841,5.3770305,17z