zonder einde

Sieraden en objecten van versteende crematie-as. De as is getransformeerd in een porseleinen object… om te bewaren, te koesteren en als herinnering aan de overleden dierbare.
Joseph Campbell: “ Het ervaren van de eeuwigheid, hier en nu, in alle dingen, of men ze nu als goed of als kwaad beschouwd, is de functie van het leven. De eeuwigheid is niet iets van later, het heeft niets met tijd te maken. De eeuwigheid is die dimensie van hier en nu die een streep zet door al het denken in tijdelijkheid.” (uit Mythen en bewustzijn)

We gaan allemaal dood, maar het leven is zonder einde en het heelal is eindeloos.
Het is lente als de kers in bloei staat, frisgroen blad volgt de witte bloesem op. Als je geluk hebt laten later in de zomer, de vogels nog wat dieprode kersen voor me hangen. Ook zij wachten soms met eten tot de kersen rood zijn en lekker zoet en sappig.
De pitten in de kers zijn prachtig! Er zitten heel mooie randjes aan, typisch voor de kersenpit. Wist je dat de kersenpit een winter met vorst nodig heeft om te kunnen ontkiemen. Wat een geduld!
De natuur kan troostend zijn, na de herfst komt er toch echt weer een lente. In de winter kun je je terugtrekken bij haardvuur en kaarsjes, hopend op sneeuw en ijs. Zo krijgt elk seizoen zijn charme. Het leven is geen strakke lijn met een begin en eind. Het is een cirkel, waar de ene generatie eindigt begint de volgende. Is dat eigenlijk niet prachtig?! Je familie als een spiraal, of een boom als je wilt. Maar beide beelden hebben gemeen dat het einde niet in zicht is. Het leven is zonder einde.

Het porselein Zonder einde laat deze levenscyclus zien.
Na de crematie kan de as vereeuwigd worden in een porseleinen sieraad, object of urn.
Een hoogst persoonlijk porselein, speciaal met alle zorg samengesteld uit grondstoffen en de crematie-as. Sieraden en objecten van versteende as. De as is getransformeerd in een porseleinen object om te bewaren, te koesteren en te herinneren.
Van bijvoorbeeld kersenpitten, abrikozen- en perzikpitten is een gietmal gemaakt en de gegoten porseleinen pitten zijn als parels tot een eindeloos snoer geknoopt. Pitten en zaden als metafoor voor de levenscyclus.

opdracht zonder einde

 

Met porseleingrondstoffen en de as stellen we uiterst zorgvuldig voor u een hoogst persoonlijk porselein samen. Voor elke porselein Zonder Einde wordt dit apart gemaakt, zodat elk porselein uniek is en heel persoonlijk blijft.Het hele proces spreken we vooraf met u  en de familie af. We kunnen het zoveel mogelijk afstemmen op uw wensen.
Om een persoonlijk porselein te maken wordt  de as eerst gewogen, eventueel gezeefd en daarna gewassen. Met het wassen halen we de chemische en in water oplosbare stoffen en vervuiling eruit. Na het wassen gaan we , afhankelijk van de grofte van de as  de as nog malen tot er een mooie fijne  korrel ontstaat. Net als het zand in de branding van de zee worden de korrels steeds kleiner.
Daarna wordt de porselein van de as en andere grondstoffen gemaakt. Er zit 25% tot 50% as in dit porselein.

as en zaden zonder einde   as wegen   kom H.A.H   kersenpitten snoer   th zaden en kom   th ketting

Elke as is uniek qua structuur, kleur en samenstelling. Dit maakt dat elk porselein ook in kleur en textuur uniek zal zijn.Het porselein Zonder Einde is een transformatie van de as, en zal altijd de sporen van het verleden in zich meenemen.
Een persoonlijk sieraad of object om te koesteren.
In 2015 stond ik op de 1001-lichtjes fair, kijk hier voor een impressie en laat je inspireren!

Graag overleggen we wat de mogelijkheden zijn, neem hiervoor contact met ons op.


Recent Portfolios
52.1607841,5.3770305,17z