About

studioZAND ontwerpt en maakt serviesgoed en producten zoals vazen, urnen en sieraden van porselein en zilver. Daarnaast produceren we ook voor collega-ontwerpers serviesgoed en objecten in kleine of grotere oplages. StudioZAND maakt alles, van model en mal tot eindproduct, in eigen atelier.

We voelen het als een plicht om de dingen zó mooi te maken dat ze lang mee gaan. We zien dat als een vorm van duurzaamheid. In het productieproces streven we naar zo min mogelijk afval. Ongebakken porselein wordt altijd hergebruikt en sinds 2018 ontwikkelen we het recyclen van hoog gestookt porselein.

Voor alumni is er de mogelijkheid om een tafel te huren en een nieuw project te onderzoeken of uit te voeren. In de winkel verkopen we o.a. onze eigen collectie. Nieuw zijn onze urnen en “Zonder Einde”, persoonlijk porseleinen objecten met crematie-as.

Frans Ottink

Frans Ottink ontwerpt sinds 1989 gebruikskeramiek en serviesgoed, dat hij in oplage in eigen werkplaats produceert. Zijn collectie omvat een veelheid aan porseleinen ontwerpen, die zijn ontstaan in de hele periode van zijn werk. Zijn ontwerpen kenmerken zich door helderheid in vorm en functie. De basis van de producten is geometrisch van aard, maar kent vaak een klein detail of ornament. Het komt tegemoet aan de behoefte een verhaal te vertellen, de toeschouwer en gebruiker een blik te gunnen in zijn gedachtenwereld.

Frans Ottink
Foto: Dirk Verwoerd

Erna Huppelschoten

Erna Huppelschoten maakt sieraden van porselein, zilver en andere materialen. Ze doet dat ook in opdracht. Erna werkt met de betekenis van het sieraad, op de huid, dicht bij de drager. Sieraden als drager van culturele en spirituele waarden. Sieraden vertellen wat belangrijk is in het leven. Het ambachtelijke maakproces van de sieraden is altijd zichtbaar.

Met crematie-as maakt Erna een heel persoonlijk porseleinen herinneringsobject of sieraad.

Erna Huppelschoten
Foto: Dirk Verwoerd

Samen zijn ze sinds 2003 werkzaam als studioZAND. Soms ontwerpen ze samen serviesgoed of objecten. Sinds 2019 maken ze ook bonechina producten van koeienbotten en gerecyclede porselein.